Wat kost een spanplafond? Als u een spanplafond in uw huis of bedrijfspand overweegt is dit een volkomen logische vraag, maar deze is helaas niet 1-2-3 te beantwoorden. Er zijn namelijk zoveel opties mogelijk dat we u niet direct een prijs per m2 voor een spanplafond kunnen noemen. Maar we kunnen u wel een goede indicatie geven! Met behulp van de kostencalculator op onze website kunt u door het type ruimte, de afmetingen en het aantal gewenste lichtpunten in te vullen een richtprijs opvragen. Handig toch? Ga direct naar de kostencalculator om uw prijs te berekenen. Of lees verder voor meer informatie over de prijs van een spanplafond.

Wat kost een spanplafond?

De kosten van een spanplafond zijn in de eerste plaats afhankelijk van het type doek dat u kiest.

Hierbij onderscheiden wij de volgende typen:

 • Standaard doek
  Ons standaard doek is een geweven doek met polyester coating. Dit type doek kan in elke ruimte voor algemeen gebruik worden geplaatst, bijvoorbeeld woonkamers, kantoren, slaapkamers etc. Het standaard doek is verkrijgbaar in verschillende kleuren.
 • Vochtwerende doek
  Vochtwerende doeken zijn speciaal ontwikkeld voor vochtige ruimtes zoals de badkamer en eventueel de keuken. Dit doek is ook chloorbestendig en daarmee ideaal voor o.a. sauna’s en zwembaden.
 • Lichtdoorlatend doek
  Lichtdoorlatende doeken zijn voor 80% doorschijnend. Door de verlichting boven het doek te plaatsen creëert u een sfeervol effect in uw woning. Maar ook voor plafonds in bedrijfspanden en kleedkamers of een spanwand bij uw receptie is dit doek zeer geschikt. Eventueel kunt u het doek laten bedrukken met een print naar keuze.
 • Antibacterieel doek
  Wilt u een spanplafond voor in een steriele ruimte zoals een behandelkamer van uw huisartsen-, tandartsen-, of ander soort praktijk? Kies dan voor het antibacteriële doek in ons assortiment.
 • Akoestisch doek
  Zoekt u een oplossing voor een akoestisch probleem in een ruimte dan adviseren wij het akoestische doek. Dit doek bevat microperforaties. In combinatie met akoestische isolatie kan hiermee het geluid in de ruimte voor 90% worden geabsorbeerd. Zo zorgt u voor meer comfort in een ruimte.

Wat kost een spanplafond met spotjes?

Een van de grote voordelen van een spanplafond is dat u hiermee allerlei ongewenste en ontsierende elementen kunt wegwerken. Denk hierbij aan beschadigingen en verkleuringen, maar ook aan verwarmingsbuizen, elektriciteitsdraden, etc. Ook de aansluitingen van bijvoorbeeld geluidsboxen en verlichting kunnen wij uitstekend wegwerken achter het spanplafond. Zo blijft het plafond mooi strak en kunt u toch mooie verlichting en voldoende boxen aanbrengen in de ruimte om de sfeer helemaal af te maken. De verlichting die wij in het plafond aanbrengen is in principe altijd LED verlichting en dus heel energiezuinig. Hierbij heeft u de keuze uit strips, spots en panelen. De kosten voor een spanplafond is uiteraard afhankelijk van het type verlichting en het aantal lichtpunten dat u kiest. Ontdek alle mogelijkheden voor verlichting.

Hoe lang blijft spanplafond goed?

Welk type doek u ook kiest voor uw spanplafond. Uw nieuwe plafond bestaat altijd uit een polyester geweven doek dat wij onder uw bestaande plafond spannen. De doeken die wij leveren zijn van zeer hoge kwaliteit, voldoen aan alle strenge kwaliteitseisen en zijn brandvertragend. Daarom kunnen wij u met vertrouwen een fabrieksgarantie van 10 jaar kunnen geven. Maar u zult veel langer plezier hebben van uw spanplafond. De kans dat er iets mee gebeurt is namelijk zeer klein en er is vrijwel geen onderhoud nodig om uw plafond mooi te houden. Kiest u voor een spanplafond dan kunt u er dus zeker van zijn dat u nog vele jaren van uw mooie plafond kunt genieten.

Direct de kosten voor een spanplafond berekenen?

Om u een goede indicatie te geven van de kosten voor een spanplafond kunt u op onze website een kostencalculator vinden. Hiermee kunt u heel eenvoudig door enkele gegevens in te vullen de prijs voor een spanplafond in uw woning of bedrijfspand berekenen. Laat uw gegevens achter om direct een offerte aan te vragen of neem contact op voor meer informatie. Op afspraak komen wij graag eens bij u langs om de mogelijkheden met u door te spreken. Ook kunnen wij u dan onze doeken en soorten verlichting laten zien.

Bereken hier uw prijs →