Spanplafonds bieden vele mogelijkheden en voordelen, en zijn geschikt voor iedere ruimte van uw woning of kantoorpand. U kunt er beschadigingen mee wegwerken, akoestische problemen mee oplossen en de sfeer in elke ruimte verhogen. Om spanplafonds te plaatsen hoeft er niet gebroken te worden, daarom is de montage snel en schoon. In de meeste gevallen is het nieuwe plafond in 1 dag geplaatst. Alle voordelen van een spanplafond ontdekken? Lees dan snel verder. 

Wat is een spanplafond?

Een spanplafond is een polyester geweven doek dat we onder uw bestaande plafond spannen. Wij gebruiken de zogenaamde koude spantechniek waarbij geen hitte wordt gebruikt. De doeken die wij leveren zijn van zeer hoge kwaliteit, voldoen aan alle strenge eisen en zijn brandvertragend. Het is dan ook niet voor niets dat wij een fabrieksgarantie van 10 jaar kunnen geven.

De belangrijkste eigenschappen van spanplafonds:

 • Strakke afwerking;
 • Naadloze overspanning tot 5,10 meter breedte;
 • Snelle en schone montage, vaak al in 1 dag;
 • Ongeëvenaarde prijs-kwaliteitverhouding;
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs;
 • Lange levensduur;
 • Vrijwel onderhoudsvrij.

Ons assortiment

Standaard spanplafonddoek

Het standaard plafonddoek dat wij gebruiken voor onze spanplafonds is een geweven doek met een polyester coating. Dit doek is uitermate geschikt voor ruimtes voor algemeen gebruik, bijvoorbeeld woonkamers, kantoren en slaapkamers. Standaard plafonddoek is verkrijgbaar in verschillende kleuren en kan eventueel ook bedrukt worden met een print. In het spanplafond kan o.a. verlichting weggewerkt worden zodat het plafond een strak geheel vormt.

Vochtwerende spanplafonddoeken

Vochtwerend spanplafonddoek is speciaal doek dat wij gebruiken voor toepassing in vochtige ruimtes. In huis kun je hierbij denken aan de keuken en badkamer. Maar de vochtwerende spanplafonddoeken zijn ook chloorbestendig en daardoor ideaal voor sauna’s en zwembaden. Een groot voordeel t.o.v. andere soorten plafond is dat spanplafond, ook in vochtige ruimtes, vrijwel onderhoudsvrij zijn. Als er toch reiniging gewenst is kunt u het spanplafond afnemen met een vochtige doek. Ook onze vochtwerende spanplafonds hebben gegarandeerd een lange levensduur.

Lichtdoorlatend spanplafond

Met een lichtdoorlatend spanplafond haalt u een geweldige sfeer in “huis”. Waar verlichting bij standaard spanplafonds in of op het plafond wordt geplaatst brengen we deze hier achter het plafond aan. Het doek dat wij voor lichtdoorlatende spanplafonds gebruiken is voor 80% doorschijnend. Door de verlichting boven het doek te monteren creëert u een heel sfeervol effect met indirecte verlichting. Een lichtdoorlatend spanplafond is daarmee zeer stijlvol voor in uw woning, maar ook heel geschikt voor toepassing binnen uw bedrijf, kleedruimtes of als spanwand aan de receptie. Eventueel kunt u het doek laten bedrukken met een print naar keuze.

Antibacterieel spanplafond

Een praktijkruimte in een ziekenhuis of andere zorginstelling dient steriel te zijn. Bacteriën zijn in dit soort ruimtes zeer ongewenst. Een spanplafond met antibacterieel doek is daarom een heel goede keuze voor een praktijkruimte of behandelkamer. Niet alleen oogt het plafond hiermee heel strak en schoon, dit speciale doek is dus ook antibacterieel. Het spanplafond hoeft in principe niet te worden gereinigd, maar mocht dit toch wenselijk zijn dan is dit heel eenvoudig. Kiest u voor een spanplafond in uw praktijk dan kunnen wij deze al binnen 1 dag monteren waardoor de ruimte maar kort buiten gebruik is.

Akoestisch spanplafond

Een akoestisch spanplafond is een fantastische uitkomst voor akoestische problemen. Het doek dat wij hiervoor gebruiken bevat microperforaties. Gecombineerd met akoestische isolatie absorbeert een akoestisch spanplafond het geluid voor 90%. Tegenwoordig worden huizen gebouwd met veel harde materialen, en worden er weinig stoffen verwerkt in het interieur. Stoffen, zoals gordijnen en vloerkleden, vormen een akoestische vangnet. Als u deze weglaat in uw woning, kantoor en/of bedrijfsruimte ontstaat er galm. Deze galm kunt u perfect opvangen met een geluidsisolerend plafond. Zo behoudt u het comfort in de ruimte.

Spanplafonds voor nieuwbouw of renovatie

Spanplafonds zijn perfect voor een renovatie van een plafond wanneer deze door beschadigd is, verkleurd door lekkage of gewoon aan vervanging toe is. U dekt er ook heel effectief een houten schrootjesplafond of een systeemplafond mee af, zonder dat dit er eerst uitgebroken moet worden. Oneffenheden, een schuin dak of bijvoorbeeld oude houten balken zijn hierbij geen enkel probleem.

Voor een bijzonder effect kunt u het plafonddoek laten bedrukken met print of in kleur laten leveren. En om het helemaal af te maken kunnen wij het plafond voorzien van sierlijsten, gordijnkoven en ledverlichting. Die verlichting wordt uiteraard volledig geïntegreerd, net als ventilatieroosters, kabels en leidingen, waardoor het een prachtig strak geheel wordt. Achter het plafond kunnen we ook heel eenvoudig akoestische isolatie wegwerken en zelfs plafondverwarming is mogelijk in combinatie met een spanplafond.

Een spanplafond leent zich daarom voor elke ruimte en ieder type gebouw. Van monument tot nieuwbouw en van showroom tot praktijkkamer. Kijk vooral ook eens op de projectpagina voor mogelijkheden en inspiratie.

Overige kenmerken:

 • Antistatisch
 • Onderhoudsvrij
 • Buitengewoon sterk en stabiel
 • Milieuvriendelijk
 • Thermisch en akoestisch
 • Brandvertragend
 • Afneembaar
 • Voldoet aan brandklasse M1
 • Scheurt nooit
 • Verkleurt niet, ook niet in chloorrijke omgeving
 • Geen blaasvorming

Meer lezen over spanplafonds? Kijk op Veelgestelde vragen over spanplafonds

Bereken hier uw prijs→