Geluidsisolerend plafond nodig? Een spanplafond is de ideale oplossing voor akoestische problemen in een ruimte. Zowel in een woonhuis als in een bedrijfspand kunt u door het aanbrengen van geluidsisolerende platen en een spanplafonddoek op een stijlvolle manier een aangenaam klimaat creëren.

Hoe maak ik mijn plafond geluidsdicht?

De beste manier om een plafond geluidsdicht te maken is het creëren van een verlaagd plafond. Onder het bestaande plafond plaatst u een isolerende laag, bijvoorbeeld glaswol, rotswol, PUR of cellulose-isolatie. De laag isolatie dekt u vervolgens af met een vrijdragend plafond. Op deze manier wordt het geluid uit de ruimte geabsorbeerd en kan er geen geluid van de bovenliggende verdieping doordringen tot de ruimte eronder.

Wat kost geluidsisolatie plafond?

De kosten voor zo’n geluidsisolerend plafond zijn deels afhankelijk van het gekozen materiaal. Zowel voor de isolatie als voor het verlaagde plafond zijn diverse opties mogelijk. Kiest u voor een plafond van platen zoals gipsplaten of hout, dan gaat er niet alleen veel tijd en arbeid zitten in de plaatsing zelf maar ook in de afwerking van het plafond. De kosten van het plafond zelf zijn daardoor relatief laag, maar compleet met arbeid en afwerking kunnen deze behoorlijk oplopen. Een akoestisch spanplafond is juist weer wat duurder in aanschaf, maar kan snel worden geplaatst en vereist geen verdere afwerking.

Bereken direct uw prijs →

Waarom kiezen voor een akoestisch spanplafond?

Een akoestisch spanplafond kent vele voordelen. In de eerste plaats biedt het een perfecte oplossing tegen akoestische problemen. Maar er is meer. Een akoestisch spanplafond:

  • kan in 1 dag geplaatst worden;
  • is mooi en stijlvol;
  • bedekt kabels, leidingen en beschadigingen van het bestaande plafond;
  • past in ieder interieur;
  • kan gecombineerd worden met led verlichting voor een sfeervol effect;
  • biedt ook thermische isolatie en is daardoor energiebesparend;
  • is onderhoudsvrij;
  • gaat heel lang mee;
  • is verkrijgbaar in een groot aantal verschillende kleuren en tinten.

Plafond isoleren zonder slopen

Maar het mooiste van alles is misschien nog wel dat u met een spanplafond een plafond kunt isoleren zonder dat u hoeft te slopen. Het nieuwe plafond wordt namelijk onder het bestaande plafond geplaatst. Een spanplafond bestaat uit een geweven doek van polyester dat strak onder het bestaande plafond gespannen wordt. Tussen het bestaande plafond en het spanplafond plaatsen we geluidsabsorberende platen. Op deze manier wordt tot 90% van al het geluid in de ruimte geabsorbeerd.

Meer weten over een geluidsisolerend plafond?

Er zijn teveel opties mogelijk om deze hier allemaal te bespreken. Wilt u meer weten over een geluidsisolerend spanplafond? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij zoeken samen met u naar de meest praktische, best passende en mooiste manier om uw plafond perfect te isoleren.