Wilt u een spanplafond laten plaatsen, maar wilt u eerst weten of dit binnen uw budget past? Of bent u simpelweg benieuwd wat de kosten van het spanplafond dat u in gedachte heeft gaan zijn? Op onze website vindt u een hele eenvoudige calculator waarmee u binnen één minuut de prijs van uw spanplafond uitrekent. Hoe fijn is dat?

Bereken de kosten van uw spanplafond in 5 stappen

De kosten van een spanplafond berekenen was nog nooit zo eenvoudig:

 1. selecteer een ruimte,
 2. maak een keuze uit akoestische of niet,
 3. vul de maten van de ruimte in,
 4. geef aan hoeveel aansluitingen voor hanglampen of inbouwspots er gewenst zijn en
 5. geef de totale lengte aan gordijnrails door.

Deze 5 simpele stappen is alles wat u hoeft te doen om een goede indicatie te krijgen van de kosten voor uw nieuwe spanplafond. Laat uw gegevens achter om een gespecificeerde offerte te ontvangen.

Bereken direct uw prijs →

Wanneer u kiest voor een spanplafond profiteert u van vele voordelen. Het plafond kan vaak al binnen één dag worden geplaatst en is van zeer goede kwaliteit. Wilt u meer weten over een spanplafond en de kosten ervan? Lees dan verder. U kunt ook altijd contact met ons opnemen voor meer informatie.

De kosten van een spanplafond per m2

De totale kosten van een spanplafond zijn afhankelijk van het soort ruimte waar het plafond in geplaatst wordt en hoe groot deze ruimte is. Daarnaast speelt ook de afwerking en of u spotjes in het plafond verwerkt wil hebben een grote rol. De gemiddelde kosten van een spanplafond liggen tussen de €70,- en €90,- per vierkante meter. Wilt u precies weten hoeveel uw plafond gaat kosten? Wilt u precies weten hoeveel uw plafond gaat kosten? Gebruik dan onze calulator.

Waarom kiezen voor een spanplafond?

Wanneer u kiest voor een spanplafond, brengt dit vele voordelen met zich mee. Een spanplafond is snel geplaatst, duurzaam en onderhoudsvrij. Dit zijn niet de enige redenen waarom u voor een spanplafond kunt kiezen, wij zetten daarom alle voordelen voor u op een rij:

 • Onderhoudsvrij
 • Vochtwerend
 • Binnen één dag geplaatst
 • Strakke en egale uitstraling
 • Geen naden en scheuren
 • Gaat tientallen jaren mee
 • Mogelijkheden voor plaatsen spots en geluidsinstallatie

Soorten spanplafond

Een spanplafond is een geweven doek van polyester dat we onder uw bestaande plafond spannen. Van dit doek zijn verschillende varianten verkrijgbaar waardoor er dus ook verschillende soorten spanplafonds bestaan. Zo is er een spanplafond met vochtwerend doek verkrijgbaar voor vochtige ruimten, een antibacterieel spanplafond voor steriele ruimten en een akoestisch spanplafond voor ruimten met een slechte akoestiek.

Akoestisch spanplafond

Het verschil tussen een gewoon spanplafond en een akoestisch spanplafond zit dus vooral in het soort plafonddoek. Voor een geluidsisolerend plafond wordt een speciaal doek gebruikt dat voorzien is van minuscule gaatjes. Dit speciale, akoestische doek wordt voor het beste resultaat vaak gecombineerd met akoestische isolatie. Door het gebruik van een speciaal doek en de geluidsisolerende platen liggen de kosten voor een akoestisch spanplafond hoger dan die van een standaard spanplafond. De kosten per m2 voor een akoestisch spanplafond liggen rond de €100 tot €150 per m²

Spanplafond met verlichting

Met een speciale spantechniek wordt het plafonddoek onder uw bestaande plafond gespannen. Dit geeft een strak resultaat waarbij het plafond een mooi geheel vormt. In het doek kunnen inbouwspots en lichtpunten geïntegreerd worden zodat het een stijlvol en strak geheel blijft. Voor een bijzonder effect kunt u er ook voor kiezen verlichting achter het plafond te plaatsen. We kiezen dan voor een lichtdoorlatend plafonddoek. De kosten voor een spanplafond met verlichting zijn afhankelijk van het aantal lichtpunten en inbouwspots, maar ligt doorgaans tussen de €125 en €200 per m². De kostprijs van een lichtdoorlatend spanplafond ligt rond de: ± €125 à €175 per m²

Spanplafond in kleur of met bedrukking

Wit is de meest standaard kleur voor een spanplafond, maar er wordt steeds vaker gekozen voor een zwart spanplafond. Ook andere kleuren zijn mogelijk, het doek is namelijk in vrijwel elke RAL-kleur verkrijgbaar. Bovendien heeft u de keuze uit glans of mat. Wilt u echt iets bijzonders maken van uw plafond? Overweeg dan het plafonddoek te laten voorzien van een print. U kunt het doek namelijk ook laten bedrukken met een motief of een afbeelding.

Spanplafond schuin dak

Een spanplafond is ook zeer geschikt voor gebruik bij een schuin dak, bijvoorbeeld op zolder. Maar ook balkenplafonds en ongelijke plafonds/plafonds met verdiepingen zijn geschikt voor het plaatsen van een spanplafond. Het plaatsen van een spanplafond neemt in dit soort gevallen meestal wel wat meer tijd in beslag waardoor de totale kosten van het spanplafond iets hoger uit kunnen vallen. In vergelijking met andere soorten plafonds is een spanplafond alsnog veel minder arbeidsintensief en zullen de kosten voor het plaatsen lager zijn dan bij bijvoorbeeld plafondplaten of stucwerk.

Prijs per m²

De prijs per m² voor een spanplafond is dus in zekere mate afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van het plafond en de keuze voor het soort plafonddoek. Wat hier zeker ook een belangrijke rol speelt zijn de afmetingen van het doek. Uiteraard betekent een groter plafond een hogere totaalprijs, maar de prijs per m² daalt wel bij een groter spanplafond. Met een spanplafond kan namelijk een breedte van 5,10 meter naadloos overspannen worden. De plaatsing van een spanplafond is sowieso heel snel, in de meeste gevallen kunnen wij het plafond in 1 dag plaatsen.

Bereken uw prijs binnen 1 minuut

Een spanplafond is in principe altijd maatwerk, daarom is het lastig om een standaardprijs te noemen. Maar we begrijpen goed dat u voordat u de keuze voor een spanplafond maakt toch graag een goede inschatting van de kosten wilt hebben. Daarom hebben wij een rekentool op onze website gezet, waarmee u eenvoudig uw prijs kunt berekenen. Door uw gegevens in te vullen wordt er automatisch een kostenschatting gemaakt en weet u wat u ongeveer kunt verwachten. Liever een offerte- en adviesgesprek aan huis? Maak vandaag nog een afspraak.