U zoekt een duurzame én betaalbare oplossing voor akoestische problemen in uw pand. Wij kunnen u hierbij helpen! Een spanplafond is bijzonder geschikt voor slechte akoestiek in een ruimte. Gecombineerd met akoestische isolatie kan een spanplafond van akoestisch doek het geluid tot 90% absorberen. Hiermee bent u dus in 1 keer van die hinderlijke nagalm af en vormt de ruimte weer een prettige woon- of werkomgeving.

Effectief slechte akoestiek aanpakken

Een akoestisch spanplafond is een zeer effectieve manier om slechte akoestiek aan te pakken. Maar het is ook nog eens een heel stijlvolle, duurzame en relatief goedkope oplossing. Niet onbelangrijk is daarnaast dat het plafond direct onder het bestaande plafond geplaatst wordt. Het verwijderen van het oude plafond is dus niet nodig, wat een flinke besparing in tijd betekent. Dit houdt bovendien in dat er geen sloopwerkzaamheden nodig zijn, dus minder stof en afval. De ruimte hoeft ook niet leeggehaald te worden. We beginnen direct met het aanbrengen van het isolatiemateriaal en monteren daaronder het plafonddoek met een koude spantechniek. Ook de montage zelf is dus schoon én snel.

Andere voordelen van een akoestisch spanplafond

Die snelle montage en de mogelijkheid om kabels, leidingen, beschadigingen en oneffenheden weg te werken worden gezien als grote voordelen van het spanplafond. Maar er zijn nog veel meer pluspunten te noemen:

  • Lange levensduur tot wel 30 jaar;
  • Naadloze overspanning tot 5,10 meter breedte;
  • Ongeëvenaarde prijs-kwaliteitverhouding;
  • Past in elk interieur – verkrijgbaar in groot aantal verschillende kleuren en designs;
  • Geschikt voor elke ruimte – in woningen en bedrijfspanden;
  • Zeer onderhoudsvriendelijk – afneembaar.

Bereken direct uw prijs →

Slechte akoestiek

Slechte akoestiek kan een groot probleem zijn en tot veel meer problemen leiden dan u zich waarschijnlijk beseft. Toch zien we nog heel vaak dat er sprake is van akoestische problemen in ruimten. In huizen en appartementen, maar ook in bedrijfspanden, kantoortuinen, openbare ruimtes en scholen.

Oorzaak akoestische problemen

De oorzaak van slechte akoestiek zit vaak in het gebruik van ‘harde materialen’. En het ontbreken van absorberende oppervlakken. Steeds minder woningen en appartementen worden ingericht met bijvoorbeeld  vloerbedekking, gordijnen en stoffen meubelen. In plaats daarvan zijn betonnen of gietvloeren, leren banken en industriële meubelen met ijzer populair in het interieur.  Doordat het geluid in een ruimte niet of onvoldoende wordt geabsorbeerd, maar juist weerkaatst is er sprake van nagalm. Deze nagalm is wat we bedoelen als we het hebben over slechte akoestiek. Dit probleem komt met name voor in woonkamers, slaapkamers, (open) keukens, kantoorruimten, restaurants, kerken en grote hallen.

De gevolgen van slechte akoestiek

Nagalm kan er in de eerste plaats voor zorgen dat een ruimte kil en ongezellig aanvoelt. Maar het kan ook leiden tot slechte verstaanbaarheid, concentratieverlies, vermoeidheid, stress en geluidsoverlast in aangrenzende ruimten of woningen. Door teveel nagalm klinken geluiden van televisie en radio minder goed of komt het geluid van uw presentatie niet goed over.

De oplossing

geluidsabsorptie_wit
Geluidsabsorberend paneel

Het ligt voor de hand om te stellen dat u het probleem kunt verhelpen door bijvoorbeeld gordijnen, kussentjes, vloerkleden in het interieur op te nemen. Dit soort geluidsabsorberende materialen kunnen nagalm en het geluidsniveau in een ruimte sterk terugbrengen. U zult merken dat het klimaat daardoor veel ‘warmer’ en rustiger aanvoelt.

Een andere oplossing is het gebruik van akoestische panelen. Dit zijn speciale panelen die u onder het plafond plaatst en die voorkomen dat het geluid wordt teruggekaatst. Hoe functioneel deze panelen ook zijn, erg mooi zijn ze niet. U zult ze daarom bij voorkeur achter een plafond willen plaatsen.

Akoestisch spanplafond

Een spanplafond biedt hier uitkomst. Hiermee kunt u, zonder te hoeven hakken en breken, de ontsierende geluidsabsorptiepanelen wegwerken. Het resultaat is een prachtig, strak plafond dat ook nog eens heel functioneel is. Behalve de panelen kunnen ook kabels, verlichting en leidingen in het plafond worden weggewerkt. Een akoestisch plafond is geschikt voor elke ruimte. Het kan in huis, maar bijvoorbeeld ook in geluidstudio’s, musea, speelparadijzen en andere vertrekken waar vaak sprake is van nagalm gebruikt worden.

Een optimale akoestische omgeving

Onze plafonds samen met akoestische isolatie bieden uitstekende prestaties. Dit samenspel kan het geluid tot 90% absorberen. Hierdoor wordt een ruimte weer geschikt voor de desbetreffende activiteiten.

akoestiek spanplafond
Akoestisch doek

1. Het geluid in het vertrek
2. Terugkaatsing van geluid
3. De absorptie van het akoestisch plafond
4. Het geluid wat overblijft na de absorptie

Bereken hier uw prijs →