Kun je een spanplafond plaatsen bij een schuin dak? Dit is een vraag die ons regelmatig gesteld wordt. En dat is begrijpelijk, want het lijkt erop dat een spanplafond en een schuin dak niet goed samengaan. Want hoe zorg je ervoor dat het doek dan mooi strak hangt en hoe wordt het doek bevestigd? Dit en meer leest u hieronder.

Een spanplafond en een schuin dak

Een schuin dak komt veel voor op zolders, maar ook badkamers, slaapkamers en andere woonvertrekken hebben vaak gedeeltelijk een schuin plafond. Wilt u graag een spanplafond laten plaatsen in een ruimte met een schuin dak dan is het natuurlijk het mooist als het hele plafond hetzelfde is. Zeker omdat schuine plafondplaten vaak naden hebben en wat minder mooi zijn afgewerkt. Met een spanplafond maakt u van de ruimte een mooi geheel en heeft u een prachtig strak plafond. Wij kunnen het doek namelijk net zo strak over een schuin plafond spannen als over een ‘normaal’ plafond. We gebruiken hiervoor de koude spantechniek waarbij geen hitte wordt gebruikt.

Verschillende soorten spanplafonds

Bij een schuin dak denkt u misschien als eerste aan een zolder, maar zoals gezegd zijn er veel meer ruimtes in het huis te bedenken met een aflopend plafond. Dit zijn de meest voorkomende:

 • Zolder met schuin dak

  Voor een zolder met schuin dak is een spanplafond de ideale oplossing. Zeker wanneer het plafond helemaal doorloopt tot aan de nok en deze lastig te bereiken is. U kunt er natuurlijk voor kiezen om een verlaagd plafond te plaatsen waardoor u de punt als het ware wegwerkt, maar hiermee verliest u de hoogte die karakteristiek is voor deze ruimte. Door een spanplafond aan te brengen behoudt u de hoogte en daarmee de ruimtelijkheid van deze ruimte. Maar ook een verlaagd plafond is mogelijk als u kiest voor een spanplafond. Het resultaat is altijd een strak, onderhoudsvrij plafond.

 • Badkamer met schuin dak

  Ook badkamers hebben vaak gedeeltelijk een schuin dak waardoor een spanplafond hier een goede optie zou zijn. Zeker omdat we voor spanplafonds in badkamers een speciaal vochtwerend doek gebruiken. Dit doek is dus bestand tegen het condensvocht dat geproduceerd wordt bij het douchen. Ventilatieroosters en spotjes kunnen in het plafond verwerkt worden waardoor dit een mooi strak geheel is.

 • Andere ruimten met schuin dak

  Hierboven staan de meest voorkomende voorbeelden van een ruimte met een schuin dak genoemd, maar eigenlijk is er voor elke ruimte met een schuin dak een spanplafond beschikbaar. Door het grote aantal soorten doeken en de uitgebreide mogelijkheden is een spandoek een stijlvolle oplossing voor elke ruimte. Zo zijn er antibacteriële doeken, lichtdoorlatende doeken en kunt u doeken zelfs laten bedrukken met een print naar keuze. En zijn de doeken verkrijgbaar in een groot aantal kleuren. U kunt verlichting in of boven het spanplafond laten plaatsen en ook speakers, ventilatieroosters en andere elementen kunnen in het plafond geïntegreerd worden. Wilt u het plaatje helemaal afmaken kies dan voor afwerking met profielen. Kortom, voor elke ruimte en elke stijl is er een geschikt spanplafond.

spanplafond schuin dak

Waarom kiezen voor een spanplafond bij een schuin dak?

Natuurlijk zijn er meer mogelijkheden voor de afwerking van een schuin dak zoals gipsplaten, panelen of verf. Maar we kunnen diverse redenen geven waarom een spanplafond in dit geval de beste oplossing is:

 1. Een nieuw plafond in 1 dag.
 2. Geen hak-, breek- of sloopwerk nodig.
 3. Groot aantal mogelijkheden qua doeken, kleuren en stijlen.
 4. Geluiddempend en isolerend, wanneer gebruikt in combinatie met (akoestische) isolatie.
 5. Verlichting, bedrading en andere elementen kunnen worden weggewerkt.
 6. Te combineren met plafondverwarming.
 7. Vrijwel onderhoudsvrij.
 8. Lange levensduur.

Wat kost een spanplafond voor een schuin dak?

Mocht dit interessant klinken dan vraagt u zich nu waarschijnlijk af wat een spanplafond kost. Op deze vraag kunnen we helaas niet heel eenvoudig antwoord geven, omdat dit afhankelijk is van uw wensen. Omdat er zoveel mogelijkheden zijn is het lastig om een direct een prijs te noemen. Maar om u toch een richtprijs te kunnen geven hebben wij op onze website een handige rekentool beschikbaar. Op basis van het type ruimte, de afmetingen en het aantal spots kunt u hiermee berekenen wat een spanplafond u ongeveer gaat kosten. U kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen om uw wensen en de mogelijkheden door te spreken. Aan de hand hiervan zullen wij dan een offerte op maat voor u opstellen.

Bereken hier uw prijs →