Het plafond in uw badkamer krijgt veel te verduren: vocht, condens en temperatuurverschillen kunnen het plafond aantasten of zelfs schimmel veroorzaken. Vooral dit laatste is onwenselijk omdat dit slecht kan zijn voor de gezondheid. Maar ook op beschadigingen aan het plafond zoals vochtplekken, loslatende verf en verkleuringen zit u waarschijnlijk niet te wachten. Kies daarom voor een spanplafond in de badkamer.

Spanplafond badkamer voordelen

Een spanplafond in uw badkamer kent vele voordelen. In de eerste plaats is een spanplafond zeer goed bestand tegen (condens)vocht en temperatuurverschillen. Een ander groot voordeel van een spanplafond in uw badkamer is dat dit plafond vrijwel onderhoudsvrij is. Waar u een plafond in andere gevallen regelmatig van een nieuwe laag verf moet voorzien om het mooi te houden blijft een spanplafond heel lang mooi. Het enige onderhoud dat u kunt verwachten is af en toe afnemen met een vochtige doek.

In 1 dag een nieuw plafond in uw badkamer

Naast dat een spanplafond onderhoudsvrij en vochtwerend is heeft het nog een zeer groot voordeel. Het aanbrengen van een spanplafond in de badkamer is namelijk binnen 1 dag gedaan. Ook wanneer u een spanplafond kiest om een bestaand of beschadigd plafond te vervangen is dit meestal binnen 1 dag gedaan. Het is niet nodig om het oude plafond te verwijderen, dus breken is niet nodig. Er hoeft ook niets te worden afgedekt, u zult geen last hebben van stof of rommel. Het doek van uw nieuwe spanplafond wordt eenvoudigweg onder het bestaande plafond van uw badkamer gespannen.

Spanplafond badkamer met verlichting

Met een spanplafond creëert u een prachtig strak plafond in uw badkamer. Dan is het natuurlijk zonde wanneer er allerlei elektriciteitsdraden of rails van spotjes zichtbaar zijn. Dit is gelukkig ook niet nodig. U kunt het spanplafond in uw badkamer door ons laten voorzien van spotjes waarvan de bedrading geheel wordt weggewerkt boven het plafond. Deze LED verlichting zorgt voor een sfeervol licht in de badkamer en is bovendien ook nog eens energiezuinig.

Spanplafond badkamer kosten

Natuurlijk bent u benieuwd naar de kosten van zo’n spanplafond voor uw badkamer. Want hoe groot de voordelen een spanplafond ook zijn, ook de kosten zullen meewegen in uw overweging om de spanplafond voor uw badkamer aan te schaffen. Wat een spanplafond in uw badkamer u gaat kosten is van een aantal zaken afhankelijk, o.a. de afmetingen, het aantal lichtpunten voor verlichting of het aantal inbouwspots. Als u dit allemaal al weet kunt u op onze website heel eenvoudig zelf de prijs van uw spanplafond voor de badkamer berekenen. Ga direct naar de kostencalculator voor een nauwkeurige prijsbepaling.

Waarom is een spanplafond voor badkamer duurder?

Als u gebruik maakt van de kostencalculator op onze website zult u zien dat u o.a. moet aangeven in welke ruimte het spanplafond komt. Als u gaat vergelijken zult u zien dat een spanplafond voor badkamer duurder is dan een spanplafond voor de woonkamer. Dit heeft ermee te maken dat wij voor een spanplafond in de badkamer een speciaal soort doek gebruiken. Hoewel ook het standaard doek vochtwerende eigenschappen heeft adviseren wij u altijd om voor een spanplafond in de badkamer of een andere vochtige ruimte te kiezen voor vochtwerend doek. Het spanplafond voor uw badkamer wordt daardoor iets duurder dan een spanplafond voor bijvoorbeeld de woonkamer. Maar u bent er op deze manier wel van verzekerd dat u nog lang van het spanplafond in uw badkamer kunt blijven genieten.

Heeft u nog vragen of advies nodig?

Heeft u nog andere vragen of kunt u wel wat advies gebruiken voor het spanplafond voor uw badkamer? Wij staan u graag te woord. Vul het contactformulier op de website in of neem direct contact met ons op. Voor inspiratie kunt u ook een kijkje nemen op onze pagina met afgeronde projecten.