Op zoek naar een energiezuinige manier om uw woonkamer, badkamer of keuken sfeervol te verlichten? Ontdek hier wat een verlaagd plafond met LED verlichting voor een ruimte kan doen.

Verlaagd plafond met LED verlichting

Een verlaagd plafond met LED verlichting geeft uw woning een strakke uitstraling die tegelijkertijd heel sfeervol is. Het maakt het ophangen van allerlei losse lampen overbodig waardoor u bovendien een rust in uw interieur brengt. Door het grote aantal mogelijkheden in zowel het plafond zelf als de verlichting is er altijd een plafond te realiseren dat aansluit bij uw wensen en stijl.

Waarom plafond verlagen?

Behalve dat er in een verlaagd plafond LED verlichting kan worden aangebracht zijn er nog veel meer redenen te noemen voor het plaatsen van een verlaagd plafond. Zo is een verlaagd plafond een eenvoudige manier om lelijke plekken of beschadigingen in uw bestaande plafond weg te werken. Doordat het verlaagde plafond onder het huidige plafond geplaatst wordt is het niet nodig om te breken of te vervangen. Dit scheelt niet alleen in rotzooi, maar ook in kosten.

Overige voordelen verlaagd plafond

Andere voordelen van een verlaagd plafond zijn:

  • Isolatie – Onder een verlaagd plafond kan heel eenvoudig isolatiemateriaal geplaatst worden. Hierbij kunt u denken aan thermische isolatie waarmee warmteverlies via het plafond wordt tegengegaan. Maar ook akoestische problemen kunnen worden verholpen met een verlaagd plafond. Door akoestische isolatie aan te brengen en dit eventueel te combineren met een akoestisch spanplafond kunt u de akoestiek in een ruimte aanzienlijk verbeteren.
  • Camouflage – Naast beschadigingen kunt u met een verlaagd plafond ook elementen als kabels en leidingen op een eenvoudige en mooie manier wegwerken. Dit geldt natuurlijk ook voor de draden van verlichting daarom wordt er vaak gekozen voor een verlaagd plafond met LED verlichting.
  • Esthetisch – Een verlaagd plafond is niet alleen heel praktisch, maar biedt ook esthetisch gezien veel mogelijkheden en voordelen. Zo kunt u met een verlaagd plafond niveauverschillen creëren of juist wegwerken. Gaat u voor een spanplafond dan kunt u ook kiezen voor lichtdoorlatend doek waarbij u de verlichting boven het plafond kunt laten plaatsen. Dit geeft een bijzondere sfeer aan de ruimte. Er bestaan ook spanplafonds met print.

spanplafond_spots_led_strips

Spanplafond met LED verlichting

Elk type spanplafond kan met LED verlichting gecombineerd worden. Hierbij heeft u de keuze uit LED spots of -strips. Zowel de LED spots als LED strips worden volledig geïntegreerd in het plafond. Spots worden weggewerkt in het doek zelf. Bij LED strips wordt gebruik gemaakt van een lichtkoof of een aluminium profiel. Voor grote ruimten zoals kantoren, bedrijfsruimten en winkels zijn er ook LED panelen leverbaar. Kiest u voor een lichtdoorlatend spanplafond dan kan de verlichting ook boven het plafond geplaatst worden. Dit geeft een heel sfeervol effect.

LED verlichting staat bekend om zijn lange levensduur, lage energieverbruik en goede lichtkwaliteit. LED verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren, van helder wit licht tot RGBW (rood, groen, blauw, wit). Indien gewenst kan de verlichting met behulp van een afstandsbediening gedimd worden. U kunt met een spanplafond met LED verlichting dus elke gewenste sfeer creëren. Kijk voor een sfeerimpressie eens bij de door ons gerealiseerde projecten.

Spanplafond of gipsplaten?

Wilt u een verlaagd spanplafond met LED verlichting laten plaatsen in uw woning dan zijn er verschillende opties. Grofweg gezien heeft u de keuze uit een spanplafond en een plafond van gipsplaten. Beiden zijn bijzonder geschikt om een verlaagd plafond met LED verlichting mee te creëren. Een groot voordeel van het spanplafond t.o.v. gipsplaten is dat hiermee een naadloze overspanning tot ongeveer 5 meter breedte mogelijk is. Een spanplafond plaatsen gaat ook veel sneller dan een plafond van gipsplaten. Binnen 1 werkdag is uw nieuwe plafond klaar.

Qua kosten is een plafond van gipsplaten in de basis iets voordeliger dan een spanplafond, maar vergeet niet dat hier ook nog kosten voor het afwerken en het onderhoud bij komen. Een spanplafond is verkrijgbaar in diverse kleuren en hoeft daarom alleen geplaatst te worden. Onderhoud aan een spanplafond is in principe niet nodig. Een spanplafond is zeer goed bestand tegen vocht en temperatuurverschillen. Het is daarom geschikt voor plaatsing in elke ruimte, ook in de badkamer en keuken.

Wat kost verlaagd plafond met LED verlichting?

De kosten voor een verlaagd plafond met LED verlichting is o.a. afhankelijk van de oppervlakte, afwerking en soort plafonddoek. Voor een goed indicatie van de kosten voor uw plafond kunt u de kostencalculator op onze website gebruiken. Vul uw gegevens zo volledig mogelijk om een zo nauwkeurig mogelijke offerte te ontvangen. Tip! Houd bij het aantal inbouwspots rekening met de vuistregel 1kw per 1m2. Kunt u wel wat hulp gebruiken of heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Bereken direct uw prijs→