Een akoestiek probleem kan erg hinderlijk zijn. Gelukkig is het met een akoestisch spanplafond eenvoudig te verhelpen. Wilt u weten hoe dit werkt? Lees dan snel verder en ontdek of een akoestisch spanplafond misschien ook iets voor u is.

Wat is een spanplafond?

Voordat we ingaan op het verhelpen van akoestische problemen leggen we u kort even uit wat een spanplafond is. Een spanplafond is eigenlijk niets meer dan een geweven doek die met behulp van een speciale techniek strak onder uw huidige plafond bevestigd wordt. Een spanplafond is daarom ideaal om beschadigde of minder fraaie plafonds te verbergen. Maar een spanplafond is ook dé oplossing voor akoestische problemen in huizen, bedrijfspanden en kantoren.

Akoestiek probleem

We spreken van een akoestisch probleem als er sprake is van echo of nagalm in een ruimte. Dit wordt veroorzaakt doordat geluiden binnen het vertrek worden weerkaatst. Dit kan het geval zijn wanneer er te weinig absorberende materialen in de ruimte aanwezig zijn. Maar ook veel van de bouwmaterialen die vandaag de dag gebruikt worden werken akoestische problemen in de hand.

Nagalm kan als onaangenaam ervaren worden. Bovendien zorgt het voor slechte verstaanbaarheid en een slechte kwaliteit van het geluid van bijvoorbeeld een muziekinstallatie of televisie. In een kantooromgeving kan een akoestisch probleem leiden tot slechte presentaties doordat het zorgt voor concentratieverlies, vermoeidheid en stress. Behalve in de ruimte zelf kan slechte akoestiek ook in aangrenzende ruimten of woningen geluidsoverlast veroorzaken.

Akoestisch spanplafond

Heeft u last van een akoestische probleem? Een akoestisch spanplafond biedt uitkomst! Het speciale akoestische doek dat wij hiervoor gebruiken bevat microperforaties waarmee u galm kunt opvangen. Combineert u dit doek met akoestische isolatie dan wordt het geluid zelfs voor 90% geabsorbeerd. Door het plaatsen van een akoestisch spanplafond zorgt u zo voor meer rust en comfort in een ruimte.

Een akoestisch spanplafond is ideaal voor woonhuizen, kantoren en bedrijfshallen, maar kan ook worden aangebracht in bijvoorbeeld geluidstudio’s, musea, speelparadijzen en andere ruimtes waarin veel geluid geproduceerd wordt.

Andere soorten doeken

Naast het akoestisch spanplafond kunt u bij ons ook terecht voor andere soorten spanplafonds. Als er geen akoestisch probleem is, maar uw plafond wel een opknapbeurt kan gebruiken dan heeft u bij ons de keuze uit:

  • standaard doek – geschikt voor vrijwel iedere ‘normale’ ruimte en verkrijgbaar in verschillende kleuren.
  • vochtwerend doek – bestemd voor vochtige ruimtes. Dit doek is ook chloorbestendig en daardoor ideaal voor toepassing in bijv. sauna’s en zwembaden.
  • lichtdoorlatend doek – bij dit type doek wordt de verlichting boven het spanplafond gemonteerd. Doordat het doek voor 80% doorschijnend is geeft dit een sfeervol effect. U kunt dit doek ook laten bedrukken met een print naar keuze.
  • antibacterieel doek – bestemd voor ruimtes waar bacteriën niet wenselijk zijn. Denk hierbij aan een ziekenhuis, huisartsen- of tandartspraktijk.

Alle doeken die wij leveren zijn van zeer hoge kwaliteit, voldoen aan alle strenge eisen en zijn brandvertragend. Bovendien zijn onze doeken antistatisch, onderhoudsvrij en afneembaar. U krijgt standaard 10 jaar fabrieksgarantie op het doek.

Spanplafond met LED verlichting

Al onze plafonds, dus ook het akoestisch spanplafond, kunnen wij voorzien van sfeerverlichting, in de vorm van spots of LED-strips. De verlichting wordt geheel weggewerkt in het plafond. Ook luidsprekers, ventilatieroosters, sierlijsten, plafondrozetten en gordijnkoven kunnen in het plafond worden aangebracht.

Vrijblijvende offerte

Benieuwd naar alle mogelijkheden van een akoestisch spanplafond? Kijk eens bij onze projecten om een goede indruk te krijgen van de mogelijkheden of neem direct contact met ons op. Uiteraard is het ook mogelijk om direct een offerte op te vragen. Gebruik hiervoor de kostencalculator op onze website. Als u alle gegevens zo nauwkeurig mogelijk invult geeft deze u direct een goede indicatie van de kosten voor uw spanplafond.