De 5 voordelen van een verlaagd plafond met spots

Een verlaagd plafond met spots geeft uw woning een strakke en stijlvolle uitstraling. Maar een verlaagd plafond met LED verlichting heeft nog veel meer positieve punten. Hieronder noemen wij alle voordelen en bespreken we verschillende mogelijkheden. Benieuwd naar de kosten van een verlaagd plafond met spots wanneer u deze laat plaatsen door een professional? Ook daarover leest u hieronder meer.

Een verlaagd plafond met spots, de voordelen

Bij de keuze voor een verlaagd plafond met spots is de belangrijkste motivatie meestal dat zo’n prachtig strak plafond gewoon heel mooi is. Een verlaagd plafond met ingebouwde spots geeft uw woning een rustige en strakke uitstraling. Maar naast dat het een heel stijlvolle oplossing is, heeft een verlaagd plafond ook een aantal heel praktische voordelen.

Een verlaagd plafond kan namelijk:

  • in elke ruimte van het huis worden aangebracht;
  • beschadigingen en oneffenheden camoufleren;
  • niveauverschillen wegwerken of juist creëren;
  • gebruikt worden om (akoestische) isolatie onder aan te brengen.

Waarom kiezen voor een verlaagd plafond?

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een verlaagd plafond. In de eerste plaats is er het praktische aspect. Onder een verlaagd plafond kunnen allerlei zaken weggewerkt worden zoals leidingen en bedrading. Daarbij helpen verlaagde plafonds vaak bij het verbeteren van de akoestiek in een ruimte. Wordt er onder het plafond ook nog eens akoestische isolatie aangebracht dan kunnen akoestische problemen vaak zelfs volledig verholpen worden. Een verlaagd plafond kan ook een rol spelen bij thermische isolatie. Zeker in combinatie met isolatiemateriaal kan een verlaagd plafond een gunstig effect hebben op het klimaat in de ruimte en uw energierekening.

Spanplafond als verlaagd plafond

Voor een verlaagd plafond kunt u kiezen uit verschillende opties en materialen. Grofweg heeft u de keuze uit een plafond dat bestaat uit platen of een gespannen of spanplafond. Qua platen zijn er verschillende materialen denkbaar zoals gipsplaten, kunststof platen of platen van hout. Om deze platen te kunnen bevestigen moet eerst een frame of constructie op het bestaande plafond worden aangebracht. Soms kan het zelfs noodzakelijk zijn om, een deel van, het bestaande plafond eruit te breken. Bij een spanplafond is dit alles niet nodig. Dit plafond bestaat namelijk uit een speciaal soort fijn geweven polyester doek die heel strak onder het bestaande plafond wordt gespannen. Met de doek kunnen breedtes tot wel 5 meter naadloos overspannen worden. Hierdoor is een spanplafond snel te plaatsen en heeft u meestal al binnen 1 dag een prachtig verlaagd plafond. Laat u inspireren door enkele van onze projecten.

Spanplafond met LED verlichting

verlaagd-plafond-met-verlichting

In een spanplafond kan heel eenvoudig LED verlichting worden verwerkt. Hierbij kunt u kiezen voor directe of indirecte verlichting. Bij directe verlichting zijn inbouwspots de meest voor de hand liggende keuze. Met spots kunt u de gehele ruimte gelijkmatig verlichten, maar het is ook mogelijk om bepaalde elementen te accentueren. Door indirecte verlichting toe te passen kunt u een mooie sfeer creëren in een ruimte. Hierbij wordt vaak gebruik gemaakt van LED-strips die met behulp van een lichtkoof of aluminium profiel worden bevestigd. Voor een heel sfeervol effect kunt u er ook voor kiezen de verlichting boven het doek aan te brengen. Hierbij moet dan overigens wel gekozen worden voor een licht doorschijnend doek. Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op of maak direct een afspraak. Wij komen dan graag eens bij u langs om alle opties met u door te nemen.

Wat kost een verlaagd plafond met spots?

Heeft u interesse in een verlaagd plafond met spots, en bent u benieuwd naar de kosten hiervan? Met de calculator op onze website kunt u de prijs voor een spanplafond met verlichting in uw woning direct berekenen. Aan de hand van de afmetingen van de ruimte, het soort ruimte en het gewenste aantal spotjes geeft de calculator u een indicatie van de kosten. Houd bij het berekenen van het benodigde aantal spotjes de volgende vuistregel aan: 1W per m2. Vul uw gegevens in om een vrijblijvende offerte te ontvangen.

Bereken direct uw prijs →