Een spanplafond in de keuken? Is dat eigenlijk wel mogelijk en wat zijn de voordelen t.o.v. een ander soort plafond? Lees snel verder voor een antwoord op al uw vragen over een spanplafond in de keuken.

Spanplafond keuken

Is het plafond van uw keuken dringend aan vervanging toe? Dat kunnen wij ons heel goed voorstellen. De keuken is namelijk een van de ruimtes in het huis die we heel intensief gebruiken. We koken er en wassen af in de keuken. Hierbij komen warme en vochtige dampen vrij die opstijgen tot aan het plafond. Na langere tijd kan de verf van het plafond daarom gaan verkleuren of afbladderen en er kunnen zelfs lelijke vochtplekken ontstaan. Eens in de zoveel tijd is het plafond van uw keuken daarom aan een opknapbeurt of zelfs vervanging toe. Nu kunt u er natuurlijk voor kiezen om elke paar jaar een emmer latex te kopen om het plafond te voorzien van een frisse laag verf, maar heeft u ook al eens een spanplafond in uw keuken overwogen? Niet? Lees dan snel verder voor een overzicht van de voordelen en laat u verbazen.

Voordelen spanplafond

Een spanplafond is waarschijnlijk niet het eerste waar u aan denkt als u op zoek gaat naar een nieuw plafond, maar dat is eigenlijk vreemd als u weet wat de voordelen van een spanplafond zijn. Een spanplafond is namelijk zowel in onderhoud als mogelijkheden heel aantrekkelijk. Zo is er vrijwel geen onderhoud nodig, maar wilt u het plafond toch even opfrissen dan is een vochtige doek alles wat u nodig heeft. En de mogelijkheden zijn eindeloos, zowel qua kleur als stijl en afwerking zijn er veel opties waar u uit kunt kiezen.

Uw afzuigkap en verlichting werken wij volledig weg in het plafond zodat er geen overgangen, leidingen of kabels zichtbaar zijn. Ook de snelle montage waarbij geen hak- en breekwerk nodig is, is een groot voordeel van het spanplafond. Tel daarbij op dat een spanplafond een lange levensduur heeft, wat zou dan nog een reden kunnen zijn om niet te kiezen voor een spanplafond?

De voordelen:

  • Goed bestand tegen vocht en vuil;
  • Onderhoudsvrij;
  • Eenvoudig te reinigen;
  • Snelle montage;
  • Plaatsing over uw oude plafond;
  • Wegwerken leidingen, kabels en oneffenheden;
  • Mét verlichting;
  • In diverse kleuren leverbaar.

De kosten voor een spanplafond in de keuken

Na het lezen van al deze voordelen vraagt u zich ongetwijfeld af wat de kosten van zo’n spanplafond zijn. Eerlijk is eerlijk, een emmer verf is goedkoper. Maar als u de lange levensduur in uw berekening meeneemt, zult u zien dat ook de kosten voor het plafond geen reden zijn om niet te kiezen voor een spanplafond in uw keuken. Om u een goede indicatie te geven van de kosten voor uw nieuwe plafond hebben wij een handige tool op onze website waarmee u in een aantal simpele stappen direct uw prijs kunt berekenen.

Direct uw prijs berekenen →

Gratis adviesgesprek

Wilt u graag nog wat meer informatie over wat een spanplafond is, welke mogelijkheden een spanplafond heeft en hoe de montage van een spanplafond in uw keuken in zijn werk gaat? Wij beantwoorden deze vragen graag in een vrijblijvend adviesgesprek. Dit kan telefonisch, maar ook gewoon bij u aan de keukentafel. Wij vertellen u dan precies wat de mogelijkheden zijn en geven u, wanneer gewenst, advies op het gebied van stijl en afwerking. Neem vandaag nog contact met ons op voor het maken van een afspraak.