Het plafond in de badkamer krijgt veel te verduren. Dagelijks wordt dit blootgesteld aan warme lucht en vocht waardoor aantasting van het plafond en schimmels op de loer liggen. Heeft u een geverfd plafond in de badkamer, dan weet u zeker dat u iedere 2 tot 3 jaar aan de slag kunt met de kwasten en potten verf. Maar er is natuurlijk meer mogelijk. Wilt u weten wat het beste plafond is voor de badkamer? Lees dan snel verder!

Het beste plafond voor de badkamer

Een goed plafond voor de badkamer is een plafond dat bestand is tegen vochtige omstandigheden en hoge temperaturen. Om het plafond langer goed te houden is het prettig als deze afneembaar of in ieder geval te reinigen is. Maar het mooiste zou natuurlijk zijn als het plafond minimaal onderhoud vereist en een lange levensduur heeft. Combineren we al deze eigenschappen dan hebben we dus het beste plafond voor de badkamer. En komen we tot de ontdekking dat een spanplafond het ideale plafond voor de badkamer is.

Spanplafond in de badkamer

Een spanplafond is bijzonder geschikt voor gebruik in de badkamer vanwege de volgende eigenschappen:

  • bestand tegen vochtige omstandigheden;
  • afneembaar;
  • onderhoudsvriendelijk;
  • lange levensduur.

Daarnaast biedt een spanplafond ook vele interessante mogelijkheden qua styling en afwerking. Zo is een spanplafond verkrijgbaar in een groot aantal verschillende kleuren, kan verlichting en ventilatie volledig geïntegreerd worden en kunnen de randen worden afgewerkt met sierlijsten. Een spanplafond kan ook heel goed gebruikt worden in combinatie met plafondverwarming.

Bekijk enkele voorbeelden van een spanplafond in de badkamer →

Wat kost een spanplafond in de badkamer?

Zo’n spanplafond in de badkamer klinkt natuurlijk geweldig, maar wat kost dat nou eigenlijk? De aanschafprijs van een spanplafond ligt over het algemeen iets hoger dan andere soorten plafonds. Maar dit is een beetje afhankelijk van het feit of het gaat om een geheel nieuw plafond of een plafondrenovatie. Een spanplafond kan namelijk voor beide toepassingen worden gebruikt. In vergelijking met een emmer verf en een paar kwasten zal een spanplafond flink wat duurder uitvallen. Maar moet er ook nog gestuct of plafondplaten worden aangebracht dan zal het verschil aanzienlijk kleiner zijn. Tel daarbij op dat het spanplafond een veel langere levensduur heeft, dan vallen de kosten eigenlijk heel erg mee. En daarbij heeft een spanplafond het grote voordeel dat de montage snel en zonder breekwerk wordt uitgevoerd. In slechts 1 dag plaatsen wij een prachtig plafond in uw badkamer.

Online prijs berekenen

Wilt u direct een prijs berekenen? Als u de afmetingen (globaal) weet kunt u met onze handige rekentool direct online berekenen wat de kosten voor een spanplafond in uw badkamer zijn. Ook voor elke andere ruimte in uw woning kunt u direct de prijs van een spanplafond berekenen. Handig toch?!

Plan een bezoek aan huis

Wij begrijpen dat, als het om de aanschaf van een plafond gaat, u niet over 1 nacht ijs gaat. Als u contact met ons opneemt plannen we daarom graag een bezoek aan huis in. Wij bekijken dan graag de situatie, geven u vrijblijvend advies en laten u zien wat er allemaal mogelijk is bij een spanplafond. Bel of mail vandaag nog om een afspraak in te plannen.

Neem contact op voor meer informatie →