Geluidsproblemen in huis of uw bedrijfspand lost u het eenvoudigst op met een akoestisch plafond. Hierbij heeft u verschillende opties die elk hun voor- en nadelen hebben. Op deze pagina willen wij u vooral informeren over een akoestisch spanplafond. U leest hier o.a. hoe een akoestisch plafond de akoestiek in een ruimte kan verbeteren, welke mogelijkheden er zijn en wat de grote voordelen van een spanplafond zijn.

Slechte akoestiek

Slechte akoestiek in een ruimte kan hinderlijk zijn, maar ook veel meer dan dat. Het weergalmen van geluiden uit de ruimte zelf of het doorklinken van geluiden uit aangrenzende ruimten leidt af, vermindert de concentratie en kan zelfs tot gezondheidsproblemen leiden. Een akoestisch probleem moet daarom niet onderschat worden en vraagt om een effectieve oplossing. Met een akoestisch plafond kunt u de oorzaak van het probleem aanpakken en zorgt u daarom voor een permanente oplossing van de slechte akoestiek.

Oorzaak akoestische problemen

Wat veroorzaakt nu een akoestisch probleem? Het antwoord op die vraag is niet eensluidend, maar heeft in de meeste gevallen wel te maken met 2 dingen: gebruik van bepaalde bouwmaterialen en de indeling van een ruimte. Harde materialen zoals steen en beton absorberen geluid niet, maar weerkaatsten geluidsgolven. Dit zorgt voor een echo of nagalm. Hierbij speelt ook de grootte en indeling van de ruimte een rol, maar ook de inrichting.

Aanpakken akoestisch probleem

Wilt u een akoestisch probleem effectief aanpakken dan is het dus belangrijk dat u de aanwezige factoren die het probleem veroorzaken zoveel mogelijk wegneemt. Dit kan door bijvoorbeeld een grote ruimte op te delen in verschillende kleinere compartimenten door een extra wand te plaatsen. Akoestische wandschermen kunnen hier ook uitkomst bieden. Door een akoestische spanwand te plaatsen tussen werkplekken wordt het geluid als het ware tegengehouden. Ook het afdekken van de wanden, vloeren en plafonds met akoestische panelen, vloerkleden, gordijnen of een tapijt kan het probleem aanzienlijk verminderen. Deze zullen namelijk het geluid absorberen.

Akoestisch plafond

Met relatief kleine aanpassingen zult u de overlast al flink kunnen verminderen. Maar de beste oplossing voor uw probleem is in alle gevallen een akoestisch plafond. Hierbij worden akoestische isolatieplaten achter het plafond aangebracht. U kunt zich voorstellen dat dit een behoorlijke ingrijpende aanpassing is die flink wat werkzaamheden en kosten met zich meebrengt. Tenzij… u kiest voor een akoestisch spanplafond. Het mooie van een spanplafond is namelijk dat deze onder het huidige plafond geplaatst wordt. De geluidsisolerende platen kunnen in dit geval dus direct op het bestaande plafond gemonteerd worden. Het plafonddoek spannen wij daar weer onder en klaar is uw akoestische plafond.

Binnen 1 dag geplaatst

Een akoestisch spanplafond kan daarom al binnen 1 dag geplaatst worden. Het nieuwe plafond is behalve functioneel ook mooi en bovendien ook nog eens vrijwel onderhoudsvrij! Het doek is verkrijgbaar in een groot aantal verschillende kleuren en met elementen zoals verlichting of sierlijsten geheel aan te passen aan de stijl van de ruimte. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op of maak een afspraak voor een bezoek aan huis, wij nemen dan graag alle opties uitgebreid met u door. Bekijk ook alvast eens enkele van de eerder door ons uitgevoerde projecten of gebruik de calculator om een indicatie van de kosten te krijgen.

Bereken hier uw prijs →